Hvad er det vigtigste,
når man arbejder
med børn på
fotoskydninger?

Ruben Damhave fra fotostudiet Mark & Bjerre fortæller om dagligdagen som portræt- og reklamefotograf

karla
Karla på job ved Ruben

Efter et karriereskift , påbegyndte jeg i 2014 uddannelsen som fotograf ved Medieskolerne i Viborg. Jeg skiftede under min elevtid uddannelsessted, og kom derved til at stå i lære som både portrætfotograf og reklamefotograf. Efter endt uddannelse Hos Mark og Bjerre i Århus, og blev efterfølgende fastansat. Her har jeg siden da gået min daglige gang.

Arbejdet med børn er altid uforudsigeligt og udfordende, men det er samtidig også utroligt givende. Hvor voksne modeller trækker på erfaring og modenhed, har børnene ofte en fantastisk energi og gåpåmod og en umiddelbarhed, der gør et fotoshoot udfordrende – men det er også de samme kvaliteter, der giver et billed det ekstra løft. 

I forhold til hvad det er vigtigt når vi bruger børnemodeller, kan man sige at det helt praktisk er vigtigt, at barnets basale behov er dækket – søvn, mad etc. – da et fotoshoot kan være en krævende opgave for især de mindste børn. Og ved fotografering af lidt ældre børn er det vigtigt, at barnet har lysten til at stå model og er i stand til at tage imod anvisninger. 

Derudover er det min erfaring, at de bedste billeder tages når børnene føler sig trygge. Det er derfor vigtigt for mig, at komme i øjenhøjde med børnene fra de kommer ind ad døren og sørge for, at skabe kontakt og tillid. Jeg forsøger altid at sørge for, at børnene har en god oplevelse hos os. 

karla